Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.553.818

Výzva k úhradě exekuce a zablokovaný účet - je to v pořádku?

Odesláno: 
Otevřeno 1126 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, nyní mi došel dopis od exekutora že mám do 30ti dní zaplatit částku v exekuci, která je bez přidaných poplatků pokud bych částku nezaplatila. Ale exekutor mě již dříve před títmto dopisem zablokoval účet na částku, která by byla kdybych nezaplatila částku v dopise do 30ti dní. Včera přišel dopis, exekutor mi zablokoval zvýšenou částku předevčírem.
Je to správné? Mě přijde, že udělali chybu.
Exekutor se se mnou nebaví. Posílala jsem email, volala jsem telefon nikdo nezvedá nejspíš ho mají vyvěšený.
Děkuji
 
Dobrý den. Exekutor po pověření provedením exekuce zašle povinnému (Vám) vyrozumění o zahájení exekuce. Od doručení tohoto vyrozumění nesmíte nakládat se svým majetkem. Paradoxně tak můžete uhradit jistinu pouze s pomocí jiné osoby, postup exekutora však není protiprávní.
 
Takže to znamená, že peníze teď jsou někde u exekutora a já mám zaplatit další peníze? Nebo jsou v bance a pokud neuhradím další peníze tak ty peníze, které jsou v bance neuvidím a dostane je exekutor vč. zvýšené sazby po 30ti dnech.
 
Peníze jsou zatím v bance, pokud se Vám povede uhradit částku uvedenou ve výzvě, bude účet odblokován a Vy nebudete platit zvýšenou sazbu. Pokud se Vám nepodaří částku uhradit, budou zablokované peníze poukázány exekutorovi včetně zvýšené sazby.