Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.743

Exekuce na účet manželky do rozvodu

Odesláno: 
Otevřeno 1711 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
rozvedla jsem se a čekám na rozsudek. Mám blokovaný účet - exekuce proti manželovi. Advokát mi poradil, ať si založím jiný účet, než se daná situace vyřeší.
Nevím, jest-li mi to pomůže. Na účet mi chodí mzda, můj jediný zdroj příjmu.
Za odpověď předem děkuji.
 
Dobrý den. Dokud není rozsudek o rozvodu v právní moci, jste de iure stále manželé a proto by bylo možné nařídit exekuci i na Váš další účet. Lepší bude, když účet zrušíte a mzdu si budete přebírat v hotovosti.
 
Dobrý den,
je proti mmě vedeno několik exekucí-účet, plat, pozemek, od VZP, pojišžění na auto. Dlužníkem je již bývalý manžel. Nyní jsem dostala rozsudek o rozvodu. Je možno se těmto exekucím bránit a jak správně postupovat.
Děkuji
 
Dobrý den. Proti exekuci na plat (mzdu) a účet se můžete bránit návrhem na částečné zastavení exekuce, ve kterém uvedete, že od. je vaše manželství pravomocně rozvedeno a exekuce Vašeho platu (mzdy) a účtu je proto nepřípustná, neboť právní důvod jejich postihu podle § 262a odst. 2 občanského soudního řádu odpadl. K tomuto návrhu připojte ověřenou kopii rozsudku o rozvodu. Ohledně pozemku - ten byl zřejmě součástí SJM a měl by proto být v rámci SJM vypořádán, stejně jako závazky. Pokud je nyní ve Vašem výlučném vlastnictví, přičemž exekuované závazky přešly zcela na manžela, jedná se také o důvod pro částečné zastavení exekuce prodejem nemovitosti, neboť je prováděna exekuce proti majetku jiné osoby, než povinného. Je proto možné podat jeden návrh, v němž specifikujete, zastavení jakých způsobů provedení exekuce navrhujete a proč.