Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.554.612

Exekuční titul bez mého vědomí

Odesláno: 
Otevřeno 1467 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
obracím se na poradnu s důležitým dotazem. Finanční podmínky v naší rodině nikdy nebyly skvělé, ba naopak prachbídné. Výdělky byly, ale schopnost jakkoliv hospodařit se vytratila. Několikrát jsme byly i v situacích, kdy jsme neměli na obyčejné jídlo. Jakožto jediná osoba, která na sebe něco mohla přijmout jsem byl já. Věřil jsem rodičům, že vše splácejí v naprostém pořádku a nedostal jedinou informaci o tom, že by to tak nebylo (využívali kvůli exekucím na svůj účet, také moje účty).

Dnes je mi 21 a na hlavu mi začala padat spousta opravdu nečekaných překvapení. Bohužel pod dlužné částky jsem se podepsal při zakládání v důvěře v rodiče, dnes mám u několika společností (a ani nemám seznam) dlužné částky. O to hůře je to, že mi minulý týden na účtě přistál exekuční příkaz v několikaset tisícové hladině. To byl tak říkajíc poslední hřebíček do rakve.

Ačkoliv se to nesluší, tak jsem vlétl do soukromých věcí matky, se kterou prozatím stále žiji, než se odstěhuji kvůli VŠ a zjistil, že jsem se ke spoustě oznámení o mých dluzích nedostal, protože jsem je neměl nikdy v ruce. A dokonce u nezmiňované pojišťovny byl můj podpis zfalšován na pojišťovací smlouvu, také s zde bojím dluhu.

Aktuálně se mi rozjíždí zakázky, hodlám registrovat OSVČ a podnikat, nehledě na myšlenky o osamostatnění a zabezpečení přítelkyně. Bohužel to co se semlelo mi všechny tyto brány velmi tvrdě zavřelo.

Chtěl bych se proto prosím zeptat, jaké jsou možnosti se této situaci bránit? Je možnost se vzdát zodpovědnosti za dluhy ačkoliv jsou na mé jméno, ale platební morálka v mé režii nebyla? A jaká postih může rodiče potkat i v součtu se zamlčenými písemnostmi a nafalšovanou smlouvou?

Velice děkuji za Vaší odpověď a vážím si, že lidé jaké Vy jsou schopní v obtížné situaci vypomoci.
 
Dobrý den. Pokud je nařízena exekuce, musel proběhnout soud. To znamená, že Vám zřejmě Vaše matka nepředala žalobu, čímž Vás připravila o možnost jednat před soudem. Můžete proto podat žalobu na obnovu řízení ve věci, ve které byl vydán exekuční titul, podle kterého byla nařízena exekuce. Pokud bude žaloba úspěšná, bude to důvod pro zastavení exekuce. Ve věci přechodu dluhů a postihu rodičů se Váš dotaz netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce ODKAZ. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce ODKAZ.