Počet stránek ve webu: 43.155

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.920

Odvolání plné moci zmocnitelem

Odesláno: 
Otevřeno 483 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Jsem studentka gymnázia, je mi 18 let a příští rok se chystám jít na vysokou školu.
31.1 2019 jsem podala žalobu na oba své rodiče ohledně zvýšení výživného. Momentálně bydlím již od roku 2006 u své babičky (ze strany matky), která pobírá alimenty od mé matky i otce ve výši 2.000 Kč / měsíčně (od každého).
Byla jsem domluvena s přítelem, že mě bude u soudního jednání zastupovat, a tak jsem mu udělila plnou moc.
Před časem jsme se ale rozešli, a dnes (24.08.2019) jsem na internetu zjistila, že bylo nařízeno jednání na den 16.9.2019
Chtěla bych se tedy zeptat, jak mám postupovat (krok za krokem) při odebrání jeho zmocnění, co napsat do dopisu; zda potřebuji jeho souhlas a podpis; co mám napsat soudu, atd.
Děkuji.
 
Dobrý den,

plnou moc udělenou pro zastupování ke všem úkonům v řízení nebo jen určitým úkonům řízení můžete dle § 28 odst. 2 zákona č. 99/1963 Sb. , občanský soudní řád, odvolat, tak, že to oznámíte soudu. To můžete učinit buď písemně zaslat soudu odvolání plné moci ještě před konáním nařízeného jednání, anebo osobně při jednání učinit odvolání plné moci do protokolu. Z důvodu jistoty doporučuji odvolat plnou moc písemně a ověřit si, zda plná moc skutečně soudu došla, neboť je-li Vámi udělená plná moc založena ve spise soudu, může za Vás Váš zástupce až do jejího odvolání činit ta jednání, ke kterým byl Vámi zmocněn.