Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.067.642

Alimenty po odebrání ditete

Odesláno: 
Otevřeno 326 x
3 odpovědi
 
Dobrý den na základě neodkladneho opatření soudu v Cadci začátkem května tohoto roku byla mě Ex manželce odebrána dcera a dočasně umístěna v dětském krizovem centru Náruč v Zilině.
Můj dotaz je zda-li i přes tuto skutečnost má nárok na výživné? Od soudu mi nic nepřišlo pouze o vyrozumění o umístění dítěte v centru Náruč.
A další mám napsat na soud zadost o přerušení do konce vyšetřování?
Přibližně za 1/2 roku bude soud s bude se rozhodovat kam dcera půjde dal.
Přitom veškeré přídavky a vše ostatní má pozastavení Jsem v kontaktu se všemi i dcerou ale nikdo mi nedokáže poradit
 
Dobrý den,

vyživovací povinnost se vztahuje k dítěti, nikoliv k rodiči, k jehož rukám je druhý rodič povinen jej hradit, proto jste nadále povinen toto výživné hradit, dokud soud nerozhodne, jinak. Naopak pokud byste samovolně přestal výživné platit, mohl byste být až trestně stíhán. Soud o podmínkách hrazení výživného rozhodne současně s rozhodnutím o svěření dítěte do pěstounské péče či umístění dítěte do ústavní výchovy, kdy stanoví, kam se má výživné posílat. Řízení je v takovém případě zahajováno z úřední povinnosti na podnět orgánu sociálně právní ochrany dětí či zařízení, kde se dítě umístěno. Vyčkejte tedy na takové rozhodnutí a do té doby plaťte výživné v souladu s dosud platným rozsudkem. Můžete samozřejmě zkontaktovat místně příslušný orgán sociálně právní ochrany dětí (dle aktuálního místa pobytu dětí), aby Vás informovali o jejich aktuálním postupu.
 
To chápu ale dítě u matky není je v úplně jiném městě a chodí jinam do školy matka nejeví žádný zájem Tudíž jaké muže mít to dítě potřeby u své matky u které není?
 
To už je záležitost státních orgánu, jak rychle jsou schopni o změně placení výživného na dítě rozhodnout. V ideálním případě by tak mělo být v řádu týdnů. Na druhou stranu by matka měla výživné opravdu použít pro potřeby dětí. Pokud je však využije na své potřeby, pak se proti tomu nelze bohužel nijak bránit.