Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.068

Sázkové poradenství a zapůjčení peněz neznámé osobě - vymáhání výhry od poradce

Odesláno: 
Otevřeno 301 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
do služby docela na hraně zákona (tzv. sázkové poradenství), kdy principem je "investování" sázením na sportovní výsledky, jsem vložil peníze v řádech desítek tisíc a jednatel firmy uvedený v živnostenském rejstříku, po kterém chci peníze, které zbyly z investované (de facto prohrané) částky, mi tvrdí bez jakéhokoliv důkazu, že sázková kancelář (bez české licence) nechce uvolnit peníze z jeho herního účtu, ale že mu je budou uvolňovat postupně ve formě bonusů. Takže on mi nabízí vrácení po částech, přičemž každý měsíc po dobu jednoho roku mi pošle část z nich na účet, ale jen za předpokladu, že "investuji" dalších cca 40.000 Kč. Nabízí na to i podpis smlouvy o zápůjčce. Pokud bych na to nepřistoupil, tak mi pravděpodobně nevrátí nic.
Chtěl bych vědět, jestli mám vůbec nějakou šanci na základě této smlouvy (tu klidně můžu zaslat) později podat trestní oznámení s šancí na vyhrání soudu anebo zda existuje nějaká judikatura k rozhodování o smlouvách o zápujčce a případně jestli nemám podat trestní oznámení už nyní, pokud by mělo nějakou šanci vůbec. Rád bych ještě podotkl, že pána jsme nikdy potkal a osobnímu setkání se brání, tzn. nemusí být skutečný majitel toho osvč. Děkuji
 
Dobrý den,

rozhodně bych Vám nedoporučovala pánovi jakékoli další peníze poskytovat. Doporučuji Vám s ohledem na nutnost delšího prostudování celé Vaší záležitosti se obrátit na advokáta, který bude moci se Vašemu případu plně věnovat. Seznam advokátů naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.

Dále je na zvážení podání trestního oznámení, neboť Vámi popsané jednání může naplňovat znaky skutkové podstaty některého z trestného činu.