Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.635

zakaz styku s prababičkou

Odesláno: 
Otevřeno 289 x
1 odpověď
 
Dobrý den mám dotaz. Moje prababička žije v rodinném domě se svojí první dcerou která bez upozornění vyměnila zámek na baráku a dala klíče jen její sestře ani sama prababička klíče nemá. Důvod proč zámek vyměnila je abych se za prababičkou nedostala aby neriskovala to že mi babi něco dá. Prababičce je 92 let už tři měsíce které se tam nemohu dostat a neviděli jsme se mi prababička volá ať přijdu a proč za ní nechodím ale jelikož je už polohluchá neslyší do telefonu to že mě na barák její dcera nepustí a ona sama klíče nemá. I když svojí dceři babi řekne ať mě tam pustí tak ona jí to odsouhlasí že jo že mě pustí a pak akorát babi namluví že jsem tam nebyla i když už několikrát jsem se snažila tam dostat. Prosím poraďte co s tím zmůžu co mám dělat abych se tam dostala? Děkuji Hovorková
 
Dobrý den,

v případě, že babička není vlastníkem rodinného domu, ale pouze ho se svými dětmi užívá, nemůže výměnu klíčů v bytě ovlivnit, ale má na svůj přístup do domu nárok, tedy i na vydání klíčů, stejně tak má nárok přijímat ve svém obydlí návštěvy.

V případě, že Vám nebude umožněn přístup do obydlí, kde Vaše babička bydlí, můžete na místě zavolat policii, která dohlídne na to, aby bylo umožněno Vaší babičce přijmout návštěvu.