Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.075.285

Vypořádání společného jmění manželů prodejem a rozdělením výtěžku - k prodeji nemovitosti nedošlo, jaký náhradní způsob vypořádání zvolit?

Odesláno: 
Otevřeno 695 x
1 odpověď
 
21.10.2011 došlo po rozvodu manželství k vypořádání společného jmění manželů SJM vzájemnou dohodou. Podle ní mělo dojít k vyplacení jedné poloviny utržené kupní ceny za nemovitost do pěti let od podpisu dohody.
K vypořádání do dohodnuté doby nedošlo, argument je ten, že nedošlo k prodeji nemovitosti, tudíž nemohlo proběhnout vyplacení peněz.
Je tento argument opodstatněný? Jak postupovat dál, pokud se nedaří dohodnout na náhradním řešení?
Děkuji
 
Dobrý den,

zde bude důležitý přesný obsah dohody, kterou jste s druhou stranou uzavíral. Tedy přesná formulace závazku, kdo je vlastníkem nemovité věci a kdo ji má prodat, jakým způsobem, za jakou cenu a za jakých podmínek má vyplatit druhé straně polovinu kupní ceny. Dále jaké jsou sankce, když tak neučiní.

Vzhledem k tomu, že zde nemohu Vaši dohodu přezkoumat a nejedná se o jednoduchou záležitost, doporučuji se Vám obrátit na někoho z řad advokátů, který si od Vás všechny podklady převezme a celou záležitost s Vámi probere. Seznam advokátu naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.