Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.071.639

Podvodná půjčka - věřitel požaduje převodní poplatek ač to nebylo smluveno

Odesláno: 
Otevřeno 1521 x
4 odpovědi
 
Byla mě daná nabídka bez poplatku psala tak smlouva sedí ale teď chce po mě 8.500 Kč převodní poplatek a nesedí mě tam ty řeči - každá je jiná, některé ani nerozumím a nevím jestli tam je převod z její banky na mou nebo z mé na její. Mohla by ste mi pomoct?
 
Dobrý den,

systém SWIFT se používá při mezinárodním platebním styku. Přenos dat a informací realizovaný prostřednictvím swiftové sítě se provádí formou tzv. swiftových zpráv. Základem vzájemné komunikace je společný mezinárodní jazyk a vysoký stupeň standardizace formy i obsahu těchto zpráv. Ochrana swiftových zpráv před zneužitím se zabezpečuje jejich zakódováním a vzájemnou výměnou kódových klíčů mezi jednotlivými bankami.
U zahraničních plateb musíte počítat s poplatky za převod prostředků. Ve smlouvě by si měly strany stanovit, kdo bude tyto poplatky platit. Dle Vámi zaslaného odkazu po přeložení některých ustanovení, mi vyplývá, že náklady spojené s převodem jsou účtovány Vám.
Můžete se obrátit na Vaši banku, zda byla kontaktována bankou převodce nebo již skutečně deponovala zmíněnou částku 80.000,- Kč jak je uvedeno.
V případě dalších nejasností Vám doporučuji obrátit se na advokáta ve Vašem okolí, který by si celou smlouvu prostudoval a zvážil, zda je možnost od ní odstoupit, popř. další postup. Seznam advokátů naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.
 
ve smluvní dohodě mě bylo řečeno že poplatky platit nebudu a ve smlouvě nic o poplatcích není jen žemě bude posláno tolik tolik na takou a takou dobu podpis mě její a prostředníka takže ten poplatek můžu vyžadovat aby byl hrazen od ní pokud to dobře chápu?
 
Prvořadé je, zda jste se na tom, kdo uhradí poplatky spojené s vykonáním přeshraniční platby, dohodli ve smlouvě. Pokud taková dohoda nebyla, je na odesílateli, aby určil stranu, která uhradí náklady za provedení přeshraniční platby. Dle poskytnutého dokumentu, jste byl touto osobou určen Vy jako příjemce.
 
a ty účty převod sou dobře? já jsem j. k. a mě mají přijít tech 80 000 kčabych to nepotvrdil a nemusel je posílat já jim chápete mě