Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.173

Změna advokáta přiděleného ex offo, z moci úřední - postup, informace

Odesláno: 
Otevřeno 3700 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
včera 20.2.2015 mi bylo advokátem sděleno, že dne 27.2.2015 proběhne odvolací soud v mé věci trestního řízení. Osobně mi zatím nebylo nic doručeno, předvolání jsem neobdržel, a tedy nepřevzal. Před více jak měsícem jsme se s přiděleným advokátem ex offo domluvili na určitých postupech, m. j. také, že mi zašle doplnění odvolání k zaslání odvolacímu soudu. Nic z toho přes mé urgence neučinil, na zprávy nereagoval.
20.2.2015, mi asistentkou kanceláře bylo mail zprávou oznámeno, že 25.2. se mám dostavit k němu do kanceláři k projednání věci.
Jak postupovat při žádosti ve změně advokáta, komu konkrétně adresovat a jak - jaký zákonný důvod uvést k výměně advokáta a jak bude dále postupováno ze strany KS, když již 27.2.15 má být odvolací řízení, případně, co učinit, aby se nový advokát se spisem seznámil a zda si mohu advokáta ex offo určit.
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

přiděleného advokáta ex offo nelze jen tak vyměnit. Nejste-li s jeho postupem spokojen, můžete si najít jiného právního zástupce, který Vás bude zastupovat, ale toho si budete platit sám. Nového právního zástupce ex offo byste obdržel, pokud by se vám přidělený advokát z nějakého zákonem vymezeného důvodu vašeho zastupování zřekl.
Nejste-li se zastupováním přiděleného advokáta spokojen, můžete na něj podat stížnost české advokátní komoře.