Počet stránek ve webu: 43.191

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.078.817

Šance na zvýšení alimentů, výživného u otce dítěte který nepracuje a pracovat nebude

Odesláno: 
Otevřeno 1499 x
2 odpovědi
 
Dobrý večer,
mám dvou a půl letou dceru. Její otec přispívá jen 500 Kč. Chci mu zvýšit výživné. Jeho matka mu platí nájemné a veškeré výdaje. Do práce on nikdy nepujde, mel uz mnohokrát domluvenou práci a stejně do ni nikdy nedošel.
Mám nejakou šanci o zvýšení? Děkuji
 
Dobrý den,
každý návrh na zvýšení výživného podaný u místně příslušného okresního soudu je nutné odůvodnit. V návrhu budete muset uvést, jaké podstatné změny nastaly od předchozího rozhodování o výživném. Samozřejmě musí jít o změny, které by odůvodňovaly zvýšení výživného. Za podstatné změny se považuje např. zvýšení potřeb nezletilého dítěte především s přibývajícím věkem s jejich nástupem do školky, zdravotními důvody (např. nutnost pořídit dítěti brýle, dítě je alergik atd.). Rozhodně stojí za zmínku v návrhu uvést a své tvrzení prokázat, že otec nezletilého dítěte se záměrně vyhýbá práci, že měl několikrát nabídnutou práci, ale nikdy do ní nenastoupil.
Vzhledem k nízké výši výživného a záměrnému vyhýbání se otce pracovat, je zde šance, že soud by o zvýšení výživného mohl rozhodnout. Důležité je uvést vše podstatné v návrhu na zvýšení výživného. Jeho vzor najdete na přiloženém odkaze: http://bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma.html. S žádostí o pomoc se můžete obrátit i na příslušného sociálního pracovníka orgánu sociálně právní ochrany dětí.
Detailní stránka o výživném vizte zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/79/703-vyzivne-alimenty-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi.html
 
Moc děkuji za odpověď. Jablonická