Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.074.137

Výpočet výživného, alimentů podle platu, mzdy otce dítěte, dětí

Odesláno: 
Otevřeno 2489 x
1 odpověď
 
Prosím vás je nějak stanovená procentuální částka z platu tatínka na alimenty dítěte, se kterým nežije?? ůj přítel má se svou expřítelkyní dítě, tři roky, dítě žije v česku, jeho otec v zahraničí, dosud přispíval z platu kolem 1500 eur 140 euro, po dvou letech ho bez varování jeho ex dala k soudu a že chce alimenty 200 euro. Soud mu stanovil částku měsíční na 210 euro plus za dva roky že má doplatit peníze na syna 210 - 140 krát 24 měsíců asi. Jeho plat vypočítaly z výisů z účtu, kde mu napočítali o celý 1000 eur vyšší plat. Když podával odvolání, že takových příjmů nedosahuje a že požadujeme, aby si výpisy z účtu nechala přeložit do češtiny, tak jednou větou mu z odboru sociálních věcí napsali, že i přesto co tvrdí, tak částka 210 euro je optimální. Ale v zahraničí jsou náklady na život větší. Nevíme na co se má teď odvolat. Děkujeme za radu
 
Dobrý den,
pro určování výživného byla vypracovaná tabulka, určující procentní částku z platu, kterou by měl rodič platit na své dítě. Tato tabulka však měla pro soudy pouze doporučující charakter, neboť ke každému případu se má přistupovat individuálně. Pro dítě od 0- 5 let bylo doporučeno procentuální rozmezí od 11 – 15 %. V případě Vašeho přítele je namístě při určování výše výživného upozornit na vysoké náklady na bydlení, stravování a dopravu příp. existují-li tak na závazky, dluhy a další pasiva.
Nevím v jaké fázi je řízení ohledně výživného, ale je-li možné ještě odvolání doplnit, doporučuji prokázat výše příjmu nikoli výpisem, ale potvrzením zaměstnavatele, které bude-li v jiném jazyce, budete muset doplnit úředním překladem. Dále uvést a prokázat výši nákladů, které jsou spojeny s bydlením v zahraničí (např. nájemní smlouvu, další výdaje atd.).

Detailní stránka o výživném vizte zde:
ODKAZ