Počet stránek ve webu: 43.176

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.075.592

Zneužití nahých a pornografických fotografií expřítelem, expartnerem, exmanželem

Odesláno: 
Otevřeno 3078 x
1 odpověď
 
Dobrý den, na webu jsem po zadání svého jména našla nahé fotografie, které jsem fotila cca před 10ti lety, ale pro soukromé účely. Fotografie si stáhl i můj ex přítel a nyní mi stále vyhrožuje, že je bude rozesílat všem známým. Prosím jak se mám tomuto bránit a jak postupovat když chci fotografie odstranit z internetových stránek a vyhledavačů. Stránky jsou nějaké,, cizí", webmastrovi jsem psala mail, ale bez reakce. Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

dle nového občanského zákoníku nikdo nemůže rozšiřovat Vaši podobu zachycenou na fotografii bez Vašeho souhlasu. V případě, že vlastník ani provozovatel internetových stránek na Vaši žádost o odstranění fotografií nereaguje, obraťte se s žádostí o pomoc na policii.
Další možností je smazat intimní fotografie z výsledků vyhledávání konkrétních vyhledávačů. V rámci služeb firmy Google např. existuje speciální formulář ODKAZ, který umožňuje smazat obsah z výsledků vyhledávání a dalších služeb poskytovaných firmou (např. ze sociální sítě Google+, YouTube atd.).
Vašeho bývalého přítele upozorněte, že pokud Vaše fotografie nesmaže a nezničí či je bude šířit mezi ostatní osoby, tak po něm budete vymáhat náhradu škody, která Vám tím vznikla soudní cestou. Dále se takovým svým jednání může dopustit i trestného činu. Tedy v případě, že od svého úmyslu šířit Vaše fotografie neupustí, můžete na něj podat trestní oznámení.