Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Moji příbuzní mi nabídli pomoc při sklizni hroznů. Jeden den jsem však musela odjet a svěřila jim klíče od sklepa. Po mém příštím příjezdu jsem zjistila, že chybí demižon s obsahem (z dřívější sklizně). Bohužel nemám foto, ale prokazatelně vím, že tam byl, protože jsem před jejich příjezdem přesně u něj stála a mluvila o něm s manželem. Zámek byl neporušen. Jak mohu postupovat? Děkuji vám za radu.

ODPOVĚĎ:
Můžete podat trestní oznámení na policii ČR (na kterékoliv pobočce), nicméně budete muset prokázat, že tam demižon byl před Vaším odjezdem, že po příjezdu chyběl a současně klíče od sklepa měli jen Vaši známí.
Můžete je také písemně vyzvat tzv. předžalobní výzvou k vrácení demižonu (včetně obsahu), případně náhradě vzniklé škody. Vzor výzvy zde: https://www.zbynekmlcoch.cz/ke-stazeni/obcanske-pravo-vzory/predzalobni-upominka-vyzva-k-uhrazeni-dluhu-vzor-ke-stazeni-zdarma-novy-obcansky-zakonik-2014.
V případě, že nebude na výzvu adekvátně reagováno, můžete se obrátit na soud, i zde ovšem platí, že budete muset prokázat výše uvedené.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.