Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Ráda bych se zeptala, jak postupovat v případě, že můj bývalý přítel vystavil "vlastní směnku bez protestu" na mé jméno. Jsem si jistá, že jsem nikdy žádnou směnku nepodepsala. Podpis je tedy falzum a padělek. Rozchod 02/2018, až nyní se dožaduje jejího zaplacení. Peníze, o které se jedná jsem mu dlužná a nemám problém je zaplatit.

Se splacením otálím, jelikož jsou tu i jeho dluhy vůči mé osobě. Spíše se mi jedná o postup expartnera, který zfalšoval můj podpis a teď se mě snaží vydírat falešnou směnkou. Dokonce vyhrožuje vymahačskými agenturami a exekutorem. Mám podat trestní oznámení na Policii ČR nebo na Okresní státní zastupitelství v našem kraji? Předem moc děkuji za radu. Přeji hezky den.  

 

ODPOVĚĎ:
Určitě se obraťte na policii, aby ta prošetřila jeho jednání. Dále doporučuji důkladně vybírat poštovní schránku – pokud by směnku uplatnil u civilního soudu, bylo by Vám toto doručeno na adresu Vašeho trvalého pobytu a je nezbytné pravost směnky v takovém případě rozporovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.