Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dlouhodobě nežiji v ČR 2016-2019. Bylo po mně v ČR vyhlášené celostátní pátrání a nevím, jestli tohle pátrání platí pro celou EU nebo jen ČR. Aktuálně jsem v ceslostáním pátrání a chtěl bych doletět do ČR, tak nevím, jestli pokud přistanu na letišti v Něměcku či Rakousku či Polsku, jestli budu zadržen.

Následně bych rád jel do ČR a tam se dostavil na policejní stanici a celou věc vyřešil. Bojím se, abych nebyl vazebně stíhaný. Jedná se o následující trestné činy s relativně nízkou trestní sazbou.   Úvěrový podvod 90.000 Kč, podvod 90.000 Kč - Okresní správa sociálního zabezpečení, spoluúčast, 3.   Byl jsem jednatel firmy a nepodal jsem daňové přiznání a neposkytl součinnost ve věci bodu č. 2, takže PČR po mě vyžaduje celou věc chci dořešit, protože vím, že vězení mně za to nehrozí. Mám čistý rejsřík trestů. Otázkou je, jestli můžu přistát na letišti v zahraničí.  

 

ODPOVĚĎ:

Pokud máte zájem celou věc dořešit, je vhodné se předem obrátit na policii ČR a dohodnout se na dalším postupu (že byste chtěl být součinný apod.). Celostátní pátrání má dopady na území ČR, na území EU by pak musel na Vás být vydán evropský zatýkací rozkaz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.