Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Já a můj otec žijeme v ČR otec vlastní pozemky v Slovenské republice. Chci se zeptat, jestli darovací smlouva uzavřená v ČR s ověřenými podpisy je platná na Slovensku při zápisu vkladu nemovitostí v SR. Děkuji za odpověď. Michal.

ODPOVĚĎ:
Pokud jde o platnost úředního ověření podpisu, je na Slovensku uznáváno ověření učiněné v České republice. Uvedené plyne z článku 4 Smlouvy o právní pomoci poskytované justičními orgány a o úpravě některých právních vztahů v občanských a trestních věcech (209/1993 Sb.), která byla mezi Českou republikou a Slovenskem uzavřena. Slovenský katastrální úřad tedy podpisy na darovací smlouvě ověřené na území české republiky bude považovat jakoby byly ověřeny na Slovensku. Vzhledem k tomu, že se tato poradna specializuje pouze na české právo, nejsou mi známy případné další podmínky pro platnost vkladových listin. Nepředpokládám však, že by mělo slovenské katastrální právo nastaveno podmínky pro vklad do katastru výrazně odlišně než české právo.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.