Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

S manželem vlastníme dům, kde nyní bydlí dcera, vnučka a její manžel. Souhlasili jsme s trvalým pobytem jejího muže. Nyní dcera podala žádost o výchovu dcery a rozvod. její muž dělá problémy, nic jí neplatí na domě nepomůže. Chceme, aby se odstěhoval a zrušil trvalý pobyt. Můžeme podat zrušení jeho trvalého pobytu na úřad a chtít, aby se vystěhoval z našeho majetku?

ODPOVĚĎ:

Zrušit trvalý pobyt můžete, nicméně jeho zrušením mu nevzniká povinnost se odstěhovat. Trvalý pobyt má administrativní podobu, tj. na jeho základě nevzniká právo v domě bydlet a tudíž jeho zrušením ani nemůže zaniknout právo v domě bydlet.
Zde je třeba jej písemně vyzvat, aby dům vyklidil, jelikož není oprávněn jej obývat (pokud ovšem neexistuje nájemní smlouva či jiná smlouva, na základě které by byl oprávněn v domě bydlet). Jestliže na výzvu nebude reagovat, můžete se obrátit na soud a domáhat se vyklizení nemovitosti před soudem.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.