Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

12.5.2017 jsem prodala auto známému, s tím, že si auto přepíše ihned jakmile vyřeší situaci ohledně trvalého pobytu. Místo toho, ale automobil prodal dál. Tento další prodal dál a dál a dál. Nyní je automobil bůhví kde a já jsem stále jako majitel. Mám pouze kupní smlouvu z 12.5.2017, nemám ani kontakt na nového majitele.

Co mohu dělat, abych konečně nebyla vlastníkem? Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Jiřina.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte jen kupní smlouvu, vozidlo se Vám nepodaří přepsat. Zákon předvídá, že lze vozidlo přepsat na kupce i bez jeho součinnosti, ale k tomu potřebujete doložit úřadu vybrané dokumenty (např. protokol z evidenční kontroly), samotná kupní smlouva rozhodně nestačí. Bez těchto dokladů budete i nadále vedena v registru jako vlastník vozidla.
Za této situace se můžete obrátit na soud a domáhat se, aby soud určil, že již nejste vlastníkem vozidla. Další možností je pokusit se dohledat osobu, která momentálně vozidlo má v držení a dohodnout se s ní.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.