Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Vlastním nemovitost jako fyzická osoba v níž mám trvalé bydliště a bydlím zde. Majitel sousedního pozemku zahájil stavební řízení na výstavbu R. D. Stavební úřad mi tuto skutečnost jakožto účastníkovi řízení oznámil prostřednictvím datové schránky. Tato datová schránka byla však zřízena pro komunikaci s finančním úřadem, jelikož vlastním živnostenský list a podávám daňové přiznání prostřednictvím této datové schránky.

Mohu považovat takto doručené oznámení o zahájení stavebního řízení za správné a právní, když v tomto řízení vystupuji jako fyzická osoba, majitel sousední nemovitosti? Nemělo mi být toto oznámení zasláno dop. dopisem na adresu trv. pobytu? Dekuji za odpoveď Tereza.

 

ODPOVĚĎ:
Ve Vašem případě bylo postupováno správně. Fyzická osoba může mít pouze jednu datovou schránku, nelze zřídit jednu datovou schránku na IČO a druhou (pro totožnou osobu) jako pro fyzickou osobu-neživnostníka.
Pokud tedy máte zřízenu datovou schránku, budou Vám úřady doručovat do ní, ačkoliv jste si ji zřizovala pro potřeby živnostenského podnikání.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.