Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pro Prahu jsem si jako rezident pro svůj vůz předplatil stání v tzv. modrých parkovacích zónách pro svoji část Prahy (Praha 4). Jednoho dne jsem ztratil registrační značku, tak jsem ji šel vyměnit na registr řidičů. Po několika měsících jsem se dozvěděl, že změnu značky musím kvůli parkovacím zónám nahlásit i na magistrátu příslušné městské části.

Nyní mi kvůli tomu chodí zpětně cca 2 pokuty na každý den, kdy jsem měl novou registrační značku. Období než jsem to zjistil bylo cca 4 měsíce, je možné tyto pokuty nějakým způsobem rozporovat, když jsem měl na auto modrou zónu předplacenu a v registru řidičů je změna značky zaznamenána? Nebo jsem se dočetl o možnosti sloučení pokut ve správním řízení což by pro mě bylo také přijatelné, za jakých podmínek k němu dochází? S pozdravem Šimon.

 

ODPOVĚĎ:
Předplacením parkování v modrých zónách jste se zavázal dodržovat podmínky pro tyto zóny, mj. i hlásit změny. Nicméně zde by mělo být rozlišováno, zda dochází k vydání totožné registrační značky či ke změně registrační značky (na přání).
O sloučení pokut můžete požádat ve správním řízení, které bude zahájeno, pokud neuhradíte uložené pokuty dle výzvy. Po sloučení můžete dostat pokutu maximálně v její horní hranici, což je 2.500 Kč, navýšenou o 50 %. Dále budete hradit 1.000 Kč poplatek za správní řízení.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.