Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2009-2019 žijí v Anglii, kde i pracuji. Narodili se mi tam 2 synové, otec je Angličan, takže mají české i anglické občanství i rodný list. V ČR mám koupený družstevní byt, kde my všichni 3 máme trvalé bydliště a jezdíme sem na cca 6 týdnů za rok. Všichni 3 jsme i odhlášení ze zdravotní pojišťovny a já a starší syn i ze svozu odpadů (dokládali jsme papír, že tu nežijeme a jsme i odhlášení ze zdravotní pojišťovny).

Mladší syn tu má trvalé bydliště, ale není nahlášený na družstvu ani na svozu odpadů. Musím ho ze zákona ho také nahlásit na družstvo a na svoz TKO, tedy odpadů (a poté doložit, že tu také nežije) nebo to vůbec nemusím řešit? Teď jsem na novinkách četla, aby za několik let nepřišla žádná pokuta. My žijeme v UK a kluci si nemyslím, že někdy budou žít v ČR, česky nemluví, ale člověk nikdy neví. Mají vybaveno české občanství i český pas kdyby náhodou. Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:

Co se týká odpadů, pokud zde má trvalé bydliště, je automaticky v obci nahlášen a je povinen platit poplatky za odpady. Zde tedy postupujte jako v případě druhého syna a obraťte se na obec s tím, že zde nežijete.
Obdobně také u družstva by mělo být toto uvědoměno o trvalém pobytu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.