Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

V naší obci je poplatek za odvoz komunálního odpadu nespravedlivý. Čím míň ho produkujete tím jedna popelnice stojí víc. Jednou týdne (52 x do roka) je cena 2.500 Kč, t. j. něco pod 50 Kč. Jednou měsíčně (12 x do roka) je cena 1.500 Kč tedy 125 Kč. Myslím, že je to diskriminační. Hodně třídím, tak produkuji málo směsného odpadu. Loni (2018) (2017) (2017) kupříkladu jsem vyvážel jenom 4 x a jenom snad třetinu.

Chtěl jsem tedy jenom pár pytlů (jeden za 75 Kč), je to v nabídce, ale prý to nejde je to jen něco navíc. Může mě obec nutit na odvoz a platit za to, co ani nemám. Prostě nemám moc odpadu, a hlavně ani ho nechci produkovat. V některých obcích kdo třídí je zvýhodněn, u nás trestán. Takový postup mě prostě uráží, mohu s tím něco dělat? Děkuji, Ctirad.

ODPOVĚĎ:
Ve většině obcí je nakládání s komunálním odpadem upraveno obecně závaznou vyhláškou. Dozor nad vydáváním obecně závazných vyhlášek vykonává Ministerstvo vnitra.
Můžete tedy podat písemný podnět na Ministerstvo vnitra, ve kterém je nezbytné přesně popsat, co rozporujete a z jakých důvodů a je vhodné připojit i danou vyhlášku. Ministerstvo je povinno se tímto podnětem zabývat.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nespravedlivé poplatky za svoz odpadu - občan třídí odpadky a tvoří málo odpadu do směsného odpadu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.