Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Kamarádka je horká hlava a miluje zvířata. V jedné facebookové diskusi se v komentářích pustila do paní, která se smála příspěvku o zraněném zvířeti. Sprostě té paní nadávala, komentáře ale bohužel asi admin smazal, jenže ta paní si udělala kopii. Aby toho nebylo málo, tak jí kamarádka ještě poslala ošklivou zprávu na messenger.

Ale nechtěně si ji vymazala. Paní teď vyhrožuje udáním. Kamarádka má teď strach, napsala paní, že o ničem neví. Ta jí zprávu do messengeru přeposlala. Posílám v příloze. Mohla by se kamarádka bránit tím, že ji paní taky napadla? Paní tu zprávu poslala a pak až v další zprávě připsala, že toto poslala kamarádka jí do messengeru. A co kamarádce hrozí? Děkuji za odpověď. Jitka.

 

ODPOVĚĎ:
Vámi zaslaný screenshot je přepisem konverzace, nevyplývá z něj, že jej odeslala Vaše kamarádka.
Obecně v případě urážky hrozí postih takové urážky jako přestupku v řízení před přestupkovou komisí (zde hrozí pokuta, pokud by se prokázalo, že se přestupku dopustila), v závažných případech hrozí až trestní stíhání, ale to se jedná o nejzávažnější případy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.