Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)

Od května 2019 řeším s městem spor ohledně parkování – město dopravní značkou "Obytná zóna" ubralo cca. 15 parkovacích míst v oblasti, kde již tak nebylo kde zaparkovat – a to bez jakékoli náhrady. Podotýkám, že auta v těchto místech parkovala od postavení sídliště. Dokonce tam byla vyznačená parkovací místa, které ale zub času smazal.

Opakovaně jsem žádal o vyznačení míst pro parkování, nebo alespoň označení, kde se parkovat nesmí. Když jsem měl v práci úraz, zaparkoval jsem v místě, kde pravidelně parkovala jiná auta – a ráno jsem měl za stěračem lístek, že jsem v 1.25 bránil vysypávání odpadu. Přitom další auta, které ve stejnou dobu na stejném místě porušila stejný předpis zůstala bez povšimnutí MP. Podával jsem trestní oznámení na MP Orlová – k prošetření to dostalo Město Orlová, které tím pověřilo MP Orlová.   Nekonečný kolotoč odvolání, které pokaždé skončili k posouzení na MP Orlová. A pokaždé s konstatováním, že MP Orlová má pravdu. Dá se nějak bojovat proti svévůli města a městské policie?

 

ODPOVĚĎ:
Pokud s Vámi bylo zahájeno přestupkové řízení kvůli parkování, můžete rozhodnutí o uložení pokuty rozporovat – podat odvolání. Pokud nesouhlasíte s rozhodnutím odvolacího orgánu, jste oprívněn věc dále rozporovat a podat žalobu ve správním soudnictví - žalobu lze podat do dvou měsíců poté, kdy rozhodnutí bylo žalobci oznámeno doručením písemného vyhotovení.
Můžete se také písemně obrátit na ombudsmana (kontakt zde: www.ochrance.cz) – veřejného ochránce práv.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.