Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V naší obci, v nové satelitní zástavbě, není územním plánem povolen chov hospodářských zvířat. Máme to potvrzeno i stanoviskem úřadu pro územní plánování. Přesto se v naší lokalitě vyskytuje jedna rodina, která na to nedbá a chová hospodářská zvířata. Obec věc odmítá řešit.

Na koho se mám obrátit a kdo je kompetentní, aby s nimi zahájil nějaké správní řízení za účelem ukončení nepovoleného chovu v naší lokalitě, když to neumožňuje územní plán. V obci jsou za tímto účelem vymezeny jiné plochy, kde toto povoleno je. Ale u nás to je v rozporu s regulativy územního plánu. Bohužel nikdo mi není schopen říci, který úřad a podle jakého paragrafu má ve věci konat a zjednat nápravu. Můžete mi poradit? Děkuji Bedřich.

 

ODPOVĚĎ:
Pokud se na daném pozemku nachází nějaké stavby určené pro chov zvířat, budou tyto s velkou pravděpodobností nepovolené ze strany stavebního úřadu. V této věci tedy můžete podat podnět ke stavebnímu úřadu (příslušného podle pozemku), aby věc prošetřil.
Samotný chov zvířat může (podle rozsahu) podléhat také procesu posuzování vlivů na životní prostředí. V tomto případě je příslušným krajský úřad – odbor životního prostředí – opět dle umístění pozemku. I zde můžete zaslat písemný podnět, aby došlo k prošetření tohoto chovu.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.