Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Na našem pozemku, který byl dosud veden zahrada, jsme si chtěli postavit rodinný dům. Otec vlastní 3 velké pozemky vedle sebe, Jeden pro ně, druhý dal sestře, která RD již postavila a 3 byl pro mne. Nechali jsme k pozemku před několika lety zavést kanalizaci, vodu - máme i smlouvu s vodárnou, elektřinu.

Nyní jsme ze zahrady požadovali stavební parcelu, ale v březnu 2019 se u nás aktualizoval územní plán a obec tento třetí pozemek rozpůlila a přesně tu část, kde chceme stavět, zavedla jako soukromou zeleň. Naše chyba, že jsme nesledovali veřejné vyhlášky. Ale může být jeden pozemek veden pod jedním číslem např. 512/7 soukromá zeleň a zároveň stavební parcela? Kdybych šla žádat o stavební povolení, tak přeci budu žádat na celý pozemek a ne pouze od Franty k Petrovi. Děkuji.  

 

ODPOVĚĎ:

Pozemek tvoří celek (jedno parcelní číslo) a má vždy jedno určení, přičemž lze získat stavební povolení na stavbu domu pouze na pozemku, který je určen k bydlení (stavební pozemek).

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.