Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Zneužitím znalosti mé identity jsem se dostal do registrů dlužníků, osoba která spáchala trestný čin byla odsouzena na 6 let - 285 podvedených. Jsem už 10 let (2012-2022) v registrech dlužníků, což vím asi 2,5 roku (10/219). Mám nedokončenou rekonstrukci domu a okolí, potřeboval jsem půjčky, ale všechny zamítnuty.

Česká spořitelna, a. s. mi včera (16.04.2022) (6.4.2022) znovu potvrdila, že Profi Credit neprovedl výmaz z registru dlužníků.   Podal jsem trestní oznámení, zamítnuto, že to není trestné. Chci k Ústavnímu soudu a mimo to podat žalobu o náhradu nemajetkové újmy. Jsem finančně zcela vyčerpaný, musím vše dělat sám a také žiji sám. Můžete mi prosím poradit, kde najdu dobré vzory na Ústavní stížnost, na žalobu a jak a kde požádat o odpuštění soudních poplatků. Díky.

 

ODPOVĚĎ:
Zákon v tomto případě vyžaduje, abyste byl v řízení před ústavním soudem zastoupen advokátem. Tudíž i samotnou stížnost k ústavnímu soudu vypracuje advokát (žádný advokát nepřistoupí na to, že byste si stížnost napsal sám a on ji podal a zastupoval Vás).
K tomuto viz níže výňatek přímo ze stránek Ústavního soudu (www.usoud.cz) :
Podle ustanovení § 30 odst. 1 zákona o Ústavním soudu nemůže stěžovatel stížnost napsat, podat a v řízení vystupovat sám. Každá fyzická i právnická osoba jako účastník (tedy i stěžovatel) řízení před Ústavním soudem musí být zastoupena advokátem, pouze u advokátů není vyžadováno právní zastoupení dalším advokátem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.