Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Potřeboval bych získat trestní rozsudek soudu s tím, že znám pouze jména-příjmení odsouzených, rok rozhodnutí a konkrétní soud (krajský v Ústí n. L.), který rozsudek vydal. Obávám se, že kdybych podal žádost o poskytnutí informace podle "106", tak by mě asi soud na základě mých omezených informací nevyhověl. Tak bych se chtěl zeptat, jestli neznáte nějaký postup, jak se k rozsudku dostat?

Předpokládám, že kdybych znal aspoň číslo jednací, tak by mě soud rozsudek poskytl, ale to bohužel také nevím.
V tomto dotazovaném případu roli sice žádnou nehraji, ale předpokládám, že bych jej mohl využít v rámci své případné obhajoby v jiné trestní věci, která má s touto dotazovanou problematikou souvislost. Chtěl bych být na případnou předpokládanou situaci připraven. Takže ano, dotaz činím v souvislosti s mou osobou. Děkuji, Samuel

 

ODPOVĚĎ:
Dobrý den, zkuste úřední desku příslušného soudu, jinak se zkuste obrátit na příslušný soud s uvedením důvodu seznámeni se s předmětným rozsudkem.

Nicméně lze ale na tomto místě říci, že zákonný nárok na získání rozsudku nemáte. Ve své kauze se můžete na rozsudek odkázat a soud si jej sám obstará. Pokud jej však potřebujete pro své vlastní zjištění, můžete se dotázat příslušného soudu, který rozsudek vydal, zda Vám jej poskytne v rámci Vaší osobní kauzy.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.