Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Podal jsem k soudu elektronický platební rozkaz, který byl rozhodnut v můj prospěch. Nepodařilo se ale doručit rozhodnutí žalovanému a tak byl rozsudek následně zrušen. Z případu se stalo klasické soudní řízení a byl jsem vyzván k doplnění svého tvrzení. Bohužel jsme plně nepochopil co se ode mně žádá a tak jsem zaslal opět přílohy, v kterých byla celá komunikace s klientem, na základě které soud poprvé rozhodl v můj prospěch.

Z dalšího usnesení, které již celý případ odmítá jsem teprve pochopil, že mám pravděpodobně udělat průvodní dopis, ve kterém bude popsán celý průběh tohoto případu s odkazy na jednotlivé přílohy. Nyní je ale případ odmítnut a já netuším, jak mám postupovat, aby se případem opět někdo zaobíral.
Mám podat odvolání? A jak by mělo vypadat? Mělo by být rovnou doplněno o ten průvodní dopis, který byl původně vyžadován?
Děkuji, Mirek

 

ODPOVĚĎ:
Pokud bylo Vaše podání odmítnuto, máte dvě možnosti. Buď podat odvolání a společně s odvoláním připojit listinu, která po Vás byla požadována nebo celý návrh s detailnějším rozborem podat znovu.
"Odmítnutí" podání znamená, že podání nemělo všechny zákonem požadované náležitosti a v téže věci lze zahájit řízení znovu. V případě "zamítnutí" by to již nebylo možné, neboť zamítnutí znamená rozhodnutí ve věci samé a v téže věci by již nebylo možno žalobu znovu podat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.