Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Moje přítelkyně včera (29.09.2022) porodila syna a někdo na ní podal anonymní udání, že fetuje. Lékaři tvrdí, že jí udělali testy. V krvi našli metamfetamin a thc, ale výsledky nám nikdo neukázal. Teď jí zastavili laktaci, aby nemohla kojit. Co mám dělat?

ODPOVĚĎ:
Výsledky testů na přítomnost návykových látek v krvi Vaší přítelkyně by měly být součástí zdravotnické dokumentace, která je poskytovatelem zdravotních služeb o Vaší přítelkyni vedena. Vaše přítelkyně je proto oprávněna požádat poskytovatele zdravotních služeb, aby jí nechal do této zdravotnické dokumentace nahlédnout a případně si pořídit i její kopie (§ 65/1 písm. a) zákona o zdravotních službách).
Pokud Vaše přítelkyně tvrdí, že návykové látky neužívá, může si nechat provést stejné testy u jiného poskytovatele zdravotních služeb.
Pakliže Vaše přítelkyně návykové látky skutečně užívá, můžete s jiným poskytovatelem zdravotních služeb (a to s neonatologem či pediatrem) konzultovat, zda bylo zastavení laktace správným medicínským postupem, resp. zda má současná situace ještě jiné řešení.
_____________________________
Právní předpisy zmiňované v odpovědi:
zákon č. 372/2011 Sb. , o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách)

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.