Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat na stavbu opravny motorových vozidel a automobilů na sousedově zahradě. Zásadně s tím nesouhlasíme, protože budova zastíní celou naši zahradu. Na územním plánu města se nacházíme v BVO-S. Bydlení venkovského charakteru s ochranným režimem. Rozměry budovy budou 15,32m x 18,32m se zastřešením sériovou střechou se sklonem 25%.

Výška stavby po hřeben bude 8,531m, ale je to svažitý terén. Ve výsledku bude budova mít 11 metrů. To vše bude umístěno 2m od naší zahrady. Vznesli jsme námitky ohledně životního prostředí a krajinného rázu. Prakticky je rozhodnuto a všechny instituce daly souhlas sousedovi. Nesouhlasíme pouze my. Nevíme co s tím dál a jestli je vůbec možné toto vyhrát. Děkuji za radu. S pozdravem Věra.

 

ODPOVĚĎ:
Je třeba tento stavební záměr rozporovat v celém územním a stavebním řízení a využívat svých práv podávat námitky, připomínky apod. V těchto je vhodné argumentovat i tím, že stavbou dojde k zastínění celé Vaší zahrady – i touto námitkou se musí stavební úřad zabývat. Můžete se také obrátit na některého advokáta (kontakt zde: www.advokatikomora.cz), aby Vám pomohl formulovat jednotlivá vyjádření tak, aby se maximálně zvýšily Vaše šance na úspěch.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.