Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

07/2018 mi byl odebrán ŘP na místě za pozitivní test na amfetaminy. Krevní rozbor trval 3,5 měsíce, hodnoty pod hranicí - ŘP byl vrácen. 03/2019 test pozitivní - Amfetamin 16, Metanfetamin 88. Byla jsem podat vysvětlení, doznala se k užití drogy na party v pátek a sobotu. Pondělí jsem byla chycena PČR.

Mám šanci se odvolat a žádat kratší trest o 3,5 měsíce z roku 2018, kdy mi byl ŘP odebrán zbytečně a neprávem?
Jsem matka samoživitelka (2 děti), do práce jezdím 13 km a 1x týdně musím jet 30 km na specializovanou oční kliniku s dcerkou (7 let), kde je nutné pravidelně dojíždět, aby se zabránilo operaci očí. Zde neexistuje přímé autobusové ani vlakové spojení.
Je možné žádat vysoký podmíněný trest, bez odebrání řidičského oprávnění, resp. řidičského průkazu, tedy ŘP?
Budu vděčná za jakoukoli pomoc. Děkuji, Karel

 

ODPOVĚĎ:
První skutek 7/2018 nemůže být zohledňován při stanovení doby pro odebrání řidičského průkazu za druhý skutek (3/2019). Můžete ovšem v případě zmiňovaných 3,5 měsíců, kdy jste byla bez řidičského průkazu, tedy ŘP, požadovat náhradu újmy tímto vzniklé, jelikož jak uvádíte, byl Vám ŘP vrácen, jelikož nebylo prokázáno, že byste byla pod vlivem omamných látek – k odebrání došlo neoprávněně.
Žádost určitě můžete s tímto odůvodněním podat, nicméně upozorňuji, že podání žádosti neznamená, že jí bude automaticky vyhověno.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Zkrácení trestu za řízení pod vlivem drog (omamných a psychotropních látek) - předchozí odebrání řidičského průkazu bylo neoprávněné, započítání doby neoprávněně zabaveného řidičského průkazu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.