Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěla bych se zeptat, zda se mohu nějak bránit, když mě můj partner, se kterým jsem se rozešla, zadlužil u státních institucí, protože jsem s ním začala podnikat. Některé faktury byly psány na mé jméno, ale účet banky pro zaslání financí byl na jeho jméno. Říkal, že až se situace změní, že to doplatí.

Mezi tim jsem se s ním rozešla a on tvrdi, že mu ještě já dlužím 200.000 Kč. Na finančním úřadě, tedy FÚ je to kolem 25.000 Kč s tím, že mi něco zaslal jinak tam byl dluh 55.000 Kč na sociálním kolem 100.000 Kč na zdravotnim kolem 30.000 Kč. Kopie těch faktur mám. Děkuji. Erika

 

ODPOVĚĎ:
Pokud jste uvedena na fakturách Vy, příliš mnoho nezmůžete. Tím spíše pokud jste vystupovala z pozice podnikatele a podnikala jste na základě svého živnostenského oprávnění. Mohla byste po něm požadovat zaplacení dlužných částek, na kterých jste se dohodli. Pokud ovšem dohoda není v písemné podobě, budete muset prokázat, co bylo jejím obsahem (tj. na čem jste se dohodli), a to např. svědeckými výpověďmi.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.