Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, ráda bych uzavřela manželství se svým přítelem. Vlastním byt v osobním vlastnictví, já mám syna a můj přítel dvě dcery z předchozích manželství. Chtěla bych, aby nárok na dědictví bytu měl pouze můj syn. Pokud by se se mnou něco stalo, dědil by i můj budoucí manžel nebo jen syn? Můžete mi poradit, jak tuto situaci právně ošetřit? Hedvika


ODPOVĚĎ:
V případě uzavření manželství by si dědici rozdělili Váš majetek na půl – manžel a syn. To ale pouze, pokud nenapíšete závěť. Můžete ji napsat sama, ale doporučuji závěť sepsat notářem. Máte tak naprostou jistotu, že se závěť neztratí a že závěť nebude prohlášena za neplatnou z důvodu nějaké formální chyby.

Jinak požadavky na závěť, kterou musíte napsat vlastní rukou: Celé jméno, bydliště a datum narození Vaše, tak i dědiců. Jasně se vyjádřete, že chcete, aby po Vás dědil pouze Váš syn. Musíte také uvést datum a místo sepsání. Důležitý je podpis – pokud možno celým jménem. Musí uzavírat text závěti. Vše co je pod podpisem je neplatné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.