Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Odstoupili jsme od kupní smlouvy nového vozidla, které bylo 45 dní v servisu. Datum podepsání odstoupení obou stran bylo 19.12.2019. Žádali jsme o okamžité zrušení pojistné smlouvy k vozidlu, ale do dnešního dne 16.01.2020 se nestalo. Že prý museli řešit s dovozcem atd. Měsíční poplatek za pojištění je 1.200 Kč.

Je nějaká možnost, jak dožadovat od prodejce kompenzaci, nebo zda máme nárok požadovat peníze za pojištění? Podotýkám, že vůz mají stále na skladě a nic se s ním neděje. Máme samozřejmě zapůjčený vůz, což byla podmínka ve smlouvě do doby, než nám vrátí celou částku na bankovní účet. 17.1.2020 zaslali celou platbu za vůz. Děkuji vám za radu. Hezký den. Štefan.

 

ODPOVĚĎ:
Předně odstoupení od smlouvy je jednostranné, tedy nepotřebujete pro jeho platnost podpis druhé smluvní strany. Pokud jste ovšem uzavřeli dohodu o zrušení smlouvy, řídí se Vaše práva a povinnosti, stejně jako práva a povinnosti prodejce, touto smlouvou. Je tak potřeba důkladně smlouvu prostudovat. Jinak obecně platí (pokud smlouva nestanoví něco jiného), že pokud došlo ke zrušení smlouvy a Vy nadále platíte pojištění, ačkoliv dle smlouvy nemáte, máte právo požadovat jeho úhradu (zaplacení této částky).
Doporučuji vést veškerou komunikaci výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.