Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V pátek v noci nám zloději provrtali nádrž u auta a ukradli benzín. Že je nádrž poškozená jsem zjistila až druhý den dopoledne u benzínove pumpy, protože natankovaných 12 litrů benzínu vyteklo. Obsluha benzínky si toho všimla a zavolala hasiče, aby vyteklý benzín odstranili a mě sdelila, že výjezd hasičů budu muset zaplatit! Hasiči přijeli, vozidlo mi odtlačili pár metrů od stojanu a zapsali si poznávací značku mého vozu. Já jsem u benzínky zavolala policii, která se mnou sepsala protokol.
Budu muset platit výjezd hasičů? Jak se mám bránít proti takového nespravedlnosti? To, že mi vytekl benzín jsem nezavinila úmyslně, ale v důsledku cizího zavinění, navíc pumpy musí být proti takovým událostem pojištěné a chci trvat na tom, že výjezd má platit provozovatel čerpací stanice i vzhledem k malému množstvi vyteklého benzínu. Případně dá se tato událost platit z mého povinného ručení? Jak mám dále postupovat? Děkuji, Zdenka



ODPOVĚĎ:

Šlo o nehodu, přičemž jejím viníkem nejste Vy, ale neznámý pachatel. Od 1. srpna 2010 roku mají tyto zásahy platit pojišťovny, u které máte uzavřenou smlouvu. Proto kontaktujte svou pojišťovnu, ta by měla celou situaci řešit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.