Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Som v situácii, bývam s priateľom v byte ktorý je písaný na jeho matku. Zmluva nie je uzatvorená keďže je to v rodine ale ja potrebujem kvôli prechodnému pobytu a iným záležitostiam notársky overené potvrdenie že na danej adrese bývam, ako sa táto dohoda vola?

ODPOVĚĎ:
Pokud chcete v České republice požádat o přechodný pobyt, musíte při podání žádosti Ministerstvu vnitra ČR doložit, že máte zajištěné ubytování. Tuto skutečnost můžete doložit dokladem o vlastnictví bytu nebo domu, dokladem o oprávněnosti užívání bytu nebo domu (takovým dokladem je nejčastěji (pod) nájemní smlouva nebo smlouva o ubytování) nebo písemné potvrzení vlastníka bytu nebo domu o souhlasu s ubytováním cizince.
Jestliže nemáte uzavřenou nájemní ani podnájemní smlouvu, bude ve Vašem případě nezbytné předložit písemné potvrzení matky Vašeho přítele o souhlasu s Vaším ubytováním v jejím bytě. Více informací včetně potřebných formulářů najdete na stránkách Ministerstva vnitra ČR - zde: https://www.mvcr.cz/clanek/doklad-o-ubytovani.aspx

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.