Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při vyplnění žádosti o státní úvěr musím vyplnit čestné prohlášení, kde jako podmínka je: "v době podání žádosti není proti mě veden výkon rozhodnutí, není proti mě zahájeno nebo vedeno trestní řízení a nebyl jsem odsouzen pro trestný čin jehož skutková podstata souvisí s předmětem mé činnosti nebo pro trestní hospodářský čin nebo trestní čin proti majetku."

Potřebuji poradit zda vše splňuji, jelikož dne 15.3. 2021 jsem byl trestním příkazem odsouzen za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokuta je již zaplacená a zákaz řízení motorových vozidel jsem dostal na 12 měsíců. Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Dle Vámi sdělených informací uvedenou podmínku splňujete, jelikož jste byl odsouzen pro trestný čin obecně ohrožující a ten není uveden ve výčtu v čestném prohlášení. Nicméně i tak doporučuji na tuto skutečnost upozornit, aby bylo zjevné, že se nesnažíte žádné údaje zatajovat.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.