Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj přítel, se kterým žiju má dceru 17 měsíců. Jeho bývalá přítelkyně ho v létě vyhodila z bytu, a dceru mu nechtěla dávat. Platil jí 3.000 Kč na dceru.   Teď proběhl soud o svěření do péče matce a alimentech, které mu byli vypočítány z důvodu nedoložitelných příjmů na 13.000 Kč měsíčně. Přítel má na pásce minimum asi 13.000 Kč necelých, přiznal že si ale ještě dalších 7.000 Kč vydělá bokem.

Jak máme prosím postupovat dále? Má se odvolat? Nemůže platit tolik. Má problémy vyjít i takto. Mně platí půlku nájmu, jinak ho živím já, protože na jídlo nemá peníze. Mám svoje 3 děti a celá ta situace mi přijde špatná. Jeho bývalá chodí do práce, dceru jí hlídají babičky. Soud příteli přiznal jeden víkend za 14 dní s dcerou. Byvalá přítelkyně žije ve vlastním bytě na hypotéku, a společně s ní žije i její tatínek, který ji dává půlku na všechno. Prosím o radu jak postupovat dále. Nebo zda se nemá cenu odvolávat. Děkuji Alena.

 

ODPOVĚĎ:
Výživné 13.000 Kč je skutečně moc. Neznám detaily případu, ale doporučila bych určitě odvolat se, ale do odvolacího řízení jít s advokátem, jejichž seznam najdete na www.advokatikomora.cz. I styk jednou za 14 dní o víkendu je poměrně málo. Opět nevím, co navrhoval Váš přítel, ale stojí za to věc konzultovat s odborníkem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.