Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Bratrova manželka u svého zaměstnavatele kradla peníze, které tam asi zkoušela vracet získáváním úvěrů od bankovních společností, až to již nezvládla a šéf na to přišel. Škoda činí 250.000 Kč. Toto vyšetřuje policie ČR, poněvadž firma podala trestní oznámení. Bratr se to dozvěděl 22.7.2020 a o ničem neměl tušení.

V mobilu ji našel kontakty na Provident a Cofidis a dle toho usoudil, zda má někde bez jeho vědomí úvěry. Můžete nám poradit jak v této situaci postupovat? Co by měl udělat? Má strach, protože neví kde si co napůjčovala. Jeho manželka s nikým nekomunikuje, protože je v nemocnici. Předávkovala se léky. Děkuji za pomoc. Olivie.

 

ODPOVĚĎ:
Jedinou možností by bylo, aby zkontaktoval jednotlivé peněžní ústavy, zda u nich nemá manželka dluh. Žádný centrální registr, kde by to zjistil, neexistuje, to by již musely být dluhy zažalovány u soudu - to by zjistil přímo dotazem na soud, v jehož obvodu mají manželé bydliště a nebo pokud by to již bylo ve fázi exekuce, tak z centrální evidence exekucí. Jinou možnost prozatím nemá.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.