Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem 2018-2020 rozvedená. Potřebuji exmanžela vyloučit z úvěru, který platím já (byl na 1.500.000 Kč s úroky) a zůstává doplatit cca 500.000 Kč. Jako společný majetek jsme měli 2 auta (1 auto bylo v leasingu, který platí exmanžel), která si nechal, mne zůstalo veškeré vybavení domácnosti. Jak mám v tomto případě postupovat? Mohu po manželovi požadovat nějaké peníze na doplacení úvěru? Děkuji za Vaší pomoc. Dáša.

ODPOVĚĎ:

Pokud byste se měli vypořádat, museli byste zjistit hodnotu všech věcí a výši dluhů, které jste měli ke dni rozvodu manželství k datu rozvodu manželství a toto rozdělit na půl. To by bylo jediné spravedlivé rozdělení. Pokud chcete manžela vyloučit z úvěru, musela byste nejdříve navštívit banku, zda by byla ochotna bývalého manžela z úvěru vyloučit nebo by místo jeho osoby požadovala zavázat osobu jinou. Pokud tedy banka nebude s vyvázáním souhlasit, bývalého manžela nijak nevyvážete.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.