Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

9/2023 jsem se nastěhovala do bytu 1kk, který jsem měla přes realitní kancelář. “Bytové jednotky” se nachází v dvoupatrovém rodinném domě historickém centru města. Nachází se zde přibližně 5 bytů. 11/2023 jsem si chtěla požádat o příspěvek na bydlení, ale na příslušném úřadě jsem zjistila, že můj byt není zkolaudován. Zjišťovala jsem dál na stavebním, kde mi bylo řečeno, že můj byt je vedený pouze jako skladový prostor.

Mám právo požadovat po realitní kanceláři provizi zpět a označit nájemní smlouvu jako neplatnou, čili vystěhovat se hned bez dvou měsíční výpovědní lhůty? Při podpisu smluv a předání bytu nebyla tato informace řečena a v nájemní smlouvě je to uvedené jako bytová jednotka (“byt”). Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Dle mého názoru to možné skutečně je, jelikož jde o právní vadu pronajaté nemovitosti. Od nájemní smlouvy bych odstoupil a další nájemné bych v tomto případě již za další měsíc nehradil. Vše doporučuji provést písemně, aby o tom byl prokazatelný důkaz pro případ, že by došlo ke sporu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.