Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Pracuji od 09/2015 jako zástup za mateřskou dovolenou do 10.6.2018. Paní požádala o neplacené volno do 1.10.2018. Mohu od 11.6.2018 nastoupit do evidence uchazečů úřadu práce ČR s plnou podporou?

Nabízejí mi prodloužení smlouvy do 9/2018 - musí dodržet výši platu + osobní příplatek jako doposud, mohu pak nastoupit na ÚP s plnou podporou, mohu si dovolenou (od ledna do září asi 18 dnů) vybrat během doby prodloužené smlouvy, tedy o letních prázdninách, případně na co si dát pozor u takto prodloužené smlouvy o 4 měsíce? Mnohokrát děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Lenka.

ODPOVĚĎ:
V případě prodloužení stávající smlouvy, pokud nebudou výslovně ujednány změny, bude platit vše, co platilo pro dosavdní pracovní poměr, tedy včetně výše mzdy.
Dobu čerpání dovolené na zotavenou je nutné dohodnout se zaměstnavatelem, ale z hlediska právních předpisů nic nebrání jejímu vyčerpání v době letních prázdnin.
Následně po skončení prodlouženého pracovního poměru se můžete zaregistrovat na úřadu práce. Vzhledem k tomu, že Vám pracovní poměr skončí uplynutím doby, nebude Vám podpora v nezaměstnanosti krácena.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vliv prodloužení pracovní smlouvy po zástupu za MD na pobírání sociálních dávek z ÚP
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.