Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám dotaz ohledně zrušení pracovní pozice v mém zaměstnání. Aktuálně pracuji 4 roky (od 2019) jako THP pracovník na pozicí technika kvality. Než jsem na tuto pozici nastoupil, pracoval jsem ve stejné firmě, také na kvalitě ale ve směnném provozu a v dělnické třídě.

Nyní mi zaměstnavatel zatím jen ústně oznámil, že moje pozice se počátkem května za tři měsíce zruší, moji práci si rozdělí tři jiní lidé na jiné pozici a já si buď můžu najít jinou práci nebo pokud nenajdu, po třech měsících budu zařazen zpět na bývalou dělnickou pozici na směnný provoz. Smí mě můj zaměstnavatel takto sesadit, že se to jednoduše za tři měsíce zruší a já buď odejdu nebo mě zkrátka takhle přesunou a sesadí zpět? Jaké jsou jejich povinnosti v tomto směru?

 

ODPOVĚĎ:
Pokud by nová pozice odpovídala Vaší pracovní smlouvě, pak Vás zaměstnavatel může přeřadit bez Vašeho souhlasu. Pokud při předchozí změně pozice došlo ke změně pracovní smlouvy, další změna by byla možná jen s Vaším souhlasem. Bez tohoto souhlasu byste se pravděpodobně stal nadbytečným. Je tedy nutné porovnat Vaši pracovní smlouvu s parametry nové pracovní pozice.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.