Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jako státní zaměstnanec jsem zaměstnána u zaměstnavatele na dobu neurčitou a od r. 2018 jsem zařazena do 11. platové třídy, a to do projektu jako Koordinátor kontrol v oboru služby zaměstnanost, kdy do této platové třídy jsem postoupila na základě výsledku výběrového řízení.

V tomto projektu mám služební poměr na dobu určitou jako zástup za MD nejdéle však po dobu trvání projektu. Doba trvání služebního poměru na dobu neurčitou není zařazením na jiné služební místo dotčena. Protože se kolegyně zřejmě bude v příštím roce po MD vracet do práce, nabídl mi zaměstnavatel předběžně služební místo v 9. platové třídě, kdy se jedná o práci, kterou já určitě dělat nechci a určitě ani neodpovídá mému vzdělání. Zaměstnavatel toto odůvodnil tím, že jiné místo pro mě nemá. Chci se zeptat, zda jsem povinna takovéto místo v nižší platové třídě přijmout či zda mohu místo odmítnout a nechat se např. zařadit mimo výkon služby (než se najde např. něco vhodnějšího). Děkuji Vám za odpověď. Andrea.

 

ODPOVĚĎ:
I v případě služebního poměru státního zaměstnance by ve smlouvě měl být uveden druh práce a také obor služby. Obvyklé je také uvedení zařazení do platové třídy.
Pokud nabízené místo neodpovídá Vaší smlouvě a uvedeným okolnostem, můžete pozici odmítnout. Pokud zaměstnavatel nemá odpovídající práci, budete zařazena mimo výkon služby a další postup již bude záležet na zaměstnavateli.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.