Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dne 28.2.2023 jsem skončil v zaměstnání dohodou o ukončení pracovního poměru PP. Byl mi řádně vystaven zápočtový list. Následně jsem byl veden jako OSVČ a poté registrován na Úřadě práce ČR. Od 1.7.2023 nastupuji k novému zaměstnavateli, jež vyžaduje zápočtový list. Postačí ten z 28.2.2023? Co bych předkládal (a musel bych vůbec), kdybych nastupoval do zaměstnaneckého poměru jako OSVČ?

Žádný zaměstnavatel to u mne dříve nevyžadoval. A k čemu je zaměstnavateli zápočtový list? Doklad o ukončení předchozího zaměstnaní nebo něco jiného, jiní zaměstnavatelé nepotřebovali. Děkuji za odpověď Emanuel.

 

ODPOVĚĎ:
Zápočtový list je obvykle dokladem o předchozí praxi. Vyžadován je zejména pro zaměstnání ve veřejném sektoru, kde je podle zápočtového listu vypočítávána započitatelná praxi pro zařazení do platových tabulek.
Je také dokladem o faktickém výkonu zaměstnání u předchozího zaměstnavatele a jsou v něm obsaženy i další údaje, které mohou být pro zaměstnavatele relevantní.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.