Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nastoupila jsem do nového zaměstnání 23.9.2019 na dobu určitou, jeden rok s 3měsíční zkušební dobou. O necelý měsíc později jsem nastoupila na pracovní neschopnost (dále jen "PN"), která, bohužel, stále trvá. Jde o to, jestli se mi mou pracovní neschopnosti, která trvá už (necelý) třetí měsíc, prodlužuje zkušební doba nebo je to nějak omezeno.

Po ukončení PN bych chtěla ihned podat ukončení prac. poměru ve zkušební době. Můžu tak postupovat? Budu stále ve zkušební době? Nebo resp. jsem stále? Děkuji moc za odpověď. S úctou Kamila.

 

ODPOVĚĎ:
Podle § 35 odst. 4 zákoníku práce se o dobu celodenních překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby, a o dobu celodenní dovolené zkušební doba prodlužuje. Po skončení pracovní neschopnosti budete stále ve zkušební době a poběží její zbytek, který nestihl uplynout do Vašeho nástupu do pracovní neschopnosti.
Jinak řečeno, plynutí zkušební doby se přerušilo a po Vašem návratu do práce poběží dále.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.