Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Nastoupil jsem u nového zaměstnavatele. Jsem ve zkušební době a jsem v dočasné dočasné pracovní neschopnosti DPN, která bude mít delšího trvání. Přechodil jsem Infart srce a já bych rád věděl jestli mi v této situaci může ukončit zaměstnavatel v rámci tříměsíční smluvní zkušební doby pracovní poměr pokud jsem v pracovní neschopnosti.

Nebo projdu tuto zkušební dobu a budu moci po uzdravení se dále zákonně a smluvně považovat a nacházet jako kmenový zaměstnanec tedy, že dočasná neschopnost neohrozila můj průchod zákonně stanovenou zkušební dobou.
Děkuji, Samuel

 

ODPOVĚĎ:
Podle § 66 odst. 1 zákoníku práce zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.
Po uplynutí prvních 14 kalendářních dní nemoci zaměstnance tak zaměstnavatel může zrušit pracovní poměr zaměstnance ve zkušební době bez omezení.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.