Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 5.00 (1 hlas)

Pracuji jako hasič u armády, ale jako občanský zaměstnanec, takže podle zákoníku práce. Mám nerovnoměrnou pracovní dobu (směny po 12 hod. : 7-19 a 19-7). Zaměstnavatel mě vyslal na služební cestu mimo mé plánované směny na jednodenní cvičení na Moravu. Cvičení začínalo v 7.30 a trvalo do 16:00.

Do zaměstnání, kde pracuji jsem se musel dorazit v 5:00 ráno a odjet služebním vozidlem (které jsem neřídil) společně s dalšími a vrátil se v 19:00 zpět do místa odjezdu. Zaměstnavatel mi do fondu odpracovaných hodin započítává pouze práci na cvičení na Moravě (8 hodin) bez doby strávené na cestě i když jsem začínal služební cestu v místě výkonu zaměstnání a taky ji tam končil. Je to tak v pořádku? Lze použít §210 zákoníku práce na můj případ, když mám nerovnoměrnou pracovní dobu a neměl jsem směnu? Děkuji Gustav.

 

ODPOVĚĎ:
Právní úprava je v této oblasti jasná. Pokud doba strávená na pracovní cestě jinak než výkonem práce spadá do pracovní doby, považuje se za překážku v práci na straně zaměstnavatele a přísluší za ni mzda, jako kdyby zaměstnanec pracoval. Cestuje-li ovšem zaměstnanec v den, kdy nemá plánovanou směnu, pak doba strávená na pracovní cestě jinak než plněním pracovních úkolů nespadá do rozvržené směny a zaměstnanci za tuto dobu přísluší pouze náhrady cestovních výdajů.
Za dobu výkonu práce na pracovní cestě přísluší zaměstnanci samozřejmě mzda nebo plat.
Pokud jste neměl na dobu, kdy jste cestoval a nevykonával práci, rozvrženou směnu, pak se na Vás § 210 zákoníku práce nevztahuje a zaměstnavatel postupoval správně.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.